Tidigare under fredagskvällen inträffade två trafikolyckor i närheten av Knivsta. En personbild körde in i mitträcket i närheten av Mora stenar. När polisen anlände till platsen uppträdde samtliga tre personer i bilen berusade. Föraren i bilen ska vid kontroll blåst positivt. Bilen var även fullproppad av misstänkt stöldgods. De tre personer som färdades i bilen gick inte att identifiera och misstänks nu för stöld.

- Folk hade ringt in och berättade att de såg en vinglig färd. Det tog ganska lång tid innan vi kunde få fatt på bilen, sa Daniel Wikdahl presstalesperson på RLC polisområde mitt, tidigare under kvällen.

Strax innan kom även ett larm om en trafikolycka på väg 273 i höjd med Husby. En lastbil hade åkt av vägen och släpat med sig 70 meter vägräcke. Ingen person skadades i samband med olyckan. Vägen beräknades vid 19.30-tiden vara avstängd i cirka tre timmar i bägge riktiningarna.

Ytterligare en olycka inträffade i Uppsala vid 18.30-tiden. En bil voltade på Bärbyleden. Polisen var på plats och meddelade senare att det var glashalt på vägen.