Strax efter klockan 23.30 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till Hamnesplanaden i Uppsala. Detta sedan en väktare åkt på ett inbrottslarm och upptäckt att det brann.

— Det är någon som har krossat en ruta och anlagt en brand i några soffor i Skatteverkets reception, säger Joel Manner, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Branden, som orsakade stor rökutveckling, kunde snart släckas.

Artikelbild

— Vi gick in med rökdykare och släckte av ganska snabbt. Nu håller man på med kontroll, eftersläckning och ventilering, berättade Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral, strax efter midnatt.

LÄS MER: Ingen känd hotbild mot kontoret

Till en början trodde man att det var på Livsmedelsverket det brann.

— Det är en stor byggnad med många myndigheter och företag, konstaterar Magnus Bengtsson.

Artikelbild

Brandplatsen har spärrats av och en förundersökning om mordbrand har inletts.

— Innan vi är klara där och det har sanerats blir det svårt att komma in den vägen så vi får se om de kan hålla öppet under tisdagen, säger Joel Manner.

Artikelbild

Polisen har ännu ingen misstänkt men söker efter vittnen som kan ha sett någonting. Byggnaden och delar av området har spärrats av och kommer polis kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen.

- Vi har eventuellt uppgifter om en person som ska ha setts lämna området på cykel som kan ha sett något men vi har inte fått kontakt med någon än, säger Linda Wideberg.

Det är inte heller känt om det har funnits en hotbild mot Skatteverket.

- Det är ju något som utredningen måste titta på, säger Linda Wideberg.