Det Uppsalabaserade brudparet Eva Rosqvist och Fredrik Hedbys hade bokat en bröllopsresa till Zanzibar – där de planerade att kitesurfa. På bröllopsfesten i Fredshammar ville parets vänner bidra med en ekonomisk boost inför resan.

– Det var våra väldigt kreativa vänner från Uppsala som stoppat in massa femhundralappar i en genomskinlig ballong som bröllopspresent. De visste om våra kiteplaner på Zanzibar. De hade lagt pengarna i en heliumballong och knutit fast den i något väldigt starkt material, säger den nyblivna bruden Eva Rosqvist till Dala-Demokraten.

Brudparet visste inte att ballongen innehöll sedlar och när presenterna skulle förflyttas släppte ballongen från den anordning med Playmobilfigurer som höll fast den.

– Vi har haft en helt fantastisk helg och det är bara en rolig historia. Skulle någon svampplockare hitta pengarna så hoppas vi att de har roligt för dem, men skulle någon lämna in dem och vi skulle få tillbaka dem så vore ju det också roligt, säger Eva Rosqvist till tidningen.