För runt en vecka sedan, 4 mars, var Jonathan Wikström, spelare i Uppsala 86ers och i svenska landslaget i amerikansk fotboll, med om en allvarlig båtolycka i Florida, USA. Båten som han och hans flickvän färdades i krockade med en bro, och båda fördes till sjukhus med livshotande skador.

I samband med olyckan fick Jonathan Wikström en allvarlig skada på sin hjärna och befinner sig nu i medicinsk koma. Han hålls nedsövd på ett sjukhus i Pensacola, där också hans mor och styvfar finns på plats, berättar tvillingbrodern och lagkamraten Alexander Wikström.

– Det positiva är att Jonte andas av sig själv nu. Jag pratade med mamma för några timmar sedan och hon berättade att han svarat på enkla kommandon och verkar ha rörlighet i armar och ben. Och han hade kramat hennes hand, säger Alexander Wikström.

Artikelbild

| Efter match. Jonathan Wikström och hans tvillingbror Alexander. I mitten systersonen Loke Ekström.

Vården kommer att bli kostsam eftersom Jonathan Wikström inte hade en täckande försäkring. Hans föräldrar måste bekosta hans vård samtidigt som de står utan egen arbetsinkomst inom överskådlig tid. Det var i det läget som hans sex kusiner Nico, Tessan, Josefin, Sebastian, Frida och Cristian skapade en Fundraiser via Facebook för att bekosta vården av Jonathan. Just nu har över 200 000 kronor kommit in från omkring 600 personer, berättar Alexander Wikström som har svårt att dölja sin rörelse när han berättar om insamlingen.

– Det är helt otroligt! Man blir så rörd och överväldigad över vad folk är kapabla till, och över hur fantastiskt gensvar insamlingen fått på bara några timmar, säger Alexander Wikström.