Under en pressträff på tisdagen meddelade mark- och exploateringsutskottet vid Uppsala kommun och Skolfastigheter AB att bostäder ska byggas både vid Brantingsskolan och i den anvisade delen av Skomakarparken där det i dag finns en parkering och en återvinningsstation. Totalt rör det sig om 160 bostadsrätter och cirka 420 kvadratmeter lokalyta för service, butiker och restauranger.

– Sala backe är en omtyckt stadsdel och vi har länge kämpat för att få Brantingstorg och den viktiga närservice som finns där att överleva och utvecklas. Med fler bostäder skapar vi det underlag som krävs för en positiv utveckling av Brantingstorg med lokaler för butiker, restauranger och annan service, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet i ett pressmeddelande.

I Skomakarparken ska det byggas 55 bostäder och 120 kvadratmeter lokalyta i hus med höga hållbarhetsambitioner. Vid Brantingsskolans skolgård ska det byggas 105 lägenheter och cirka 300 kvadratmeter lokalyta. Tre fastigheter ska byggas i trä och resten i tegel.

Artikelbild

– Vi är väldigt nöjda med materialet och det stämmer bra överrens med den rådande arkitekturpolicyn, säger Erik Pelling.

Totalt har fyra olika byggherrar tävlat om markanvisningarna. Kommunen beslutade att Wästbygg ska få bygga i Skomakarparken och Genova vid Brantingsskolan.

Datum för byggstarten är ännu inte spikat, men troligtvis kommer man kunna påbörja byggandet i slutet av 2019.

LÄS MER: Brantan får rejält ansiktslyft

Artikelbild

| Brantingsskolan

LÄS MER: Fler förtätningar att vänta i Uppsala

LÄS MER: Skolgården kan bli bostäder