Många halkolyckor under tisdagen

Tisdagens hala väglag märktes tydligt av i trafiken och på Akademiska sjukhusets akutmottagning. Flera bilolyckor och tio fallskador på olika håll.

Under tisdagen inträffade flera bilolyckor och tio fallskador på olika håll runtom i länet.

Under tisdagen inträffade flera bilolyckor och tio fallskador på olika håll runtom i länet.

Foto: Terje Pederse/TT Bild

Uppsala län2019-11-05 17:32

Trafikverket varnade för halt väglag på flera håll runt om i länet under tisdagen. Strax efter klockan 08 kom det första larmet om en avkörning till följd av halkan. Då hade en bil hamnat på taket på Vattholmavägen, söder om Björklinge. Föraren behövde tas om hand av sjukvården.

Runt 09-tiden hade flera dikeskörningar inträffat i morgontrafiken. På E18 utanför Enköping hamnade en bil i diket och en person fördes till sjukhus. Strax före klockan 10 skedde en liknande olycka vid påfarten till E4 i Märsta.

Halkan har också gjort ett avtryck för icke motorburna personer. Under förmiddagen har runt tio personer sökt akutvård på Akademiska sjukhuset för fallskador efter cykel- och halkolyckor. Något som kan påverka väntetider.

– Ett stort inflöde av akuta skador innebär att Akademiska sjukhuset kan behöva stryka planerade operationer, trots hög bemanning både på operationsavdelningen och kliniken, för att hinna ta emot de akuta fallen, säger Stergios Lazarinis, verksamhetschef för ortopedi och handkirurgi på Akademiska sjukhuset, i ett pressmeddelande.

Enligt sjukhuset så ökar antalet olycksfall på akutmottagningen med cirka 500 procent vid halka och snöfall.

– Vid enklare akuta skador och sjukdomar kan man vända sig till Närakuten på Samariterhemmet för att undvika att hamna i lång väntan vid Akademiska sjukhuset. På Närakuten får man snabb hjälp vid misstanke om skada i muskler, leder eller skelett, säger Stergios Lazarinis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!