Ny skottlossning i södra Uppsala

Ännu en skottlossning inträffade i Uppsala under natten till måndagen.

Uppsala kommun2019-11-04 14:43

Uppsalapolisen gick ut med information om den nya skottlossningen via sin hemsida på måndagseftermiddagen. Skottlossningen skedde i stadsdelen Sävja i södra Uppsala.

- Det var mer än ett skott. Personerna i lägenheten vaknade av det som har hänt. Det verkar vara riktat specifikt mot den här lägenheten, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen till TT.

På plats konstaterades att något avfyrat ett vapen genom ett fönster till en lägenhet. Två vuxna och ett mindre barn befann sig i lägenheten. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning. 

Trots att skottlossningen skedde vid 04-tiden på natten till måndagen gick Uppsalapolisen ut med information om händelsen först vid 14-tiden på måndagseftermiddagen.

– Vi har arbetat med ärendet hela dagen och först nu har vi sammanställt den information som vi kan gå ut med för tillfället, kommenterar Jonas Eronen.

Skottlossningen utreds som grovt olaga hot, framkallande för fara för annan och grovt vapenbrott.

Ingen misstänkt har gripits för skjutningen.

- Utredningen fortsätter, nu får vi hålla fler förhör och titta närmare på den tekniska undersökningen. Om någon har hört någonting får de väldigt gärna höra av sig till oss, säger Eronen till TT.

Skottlossningen i Sävja är den andra kända på kort tid i Uppsala. I lördags kväll blev en man i 20-årsåldern skjuten i benet i stadsdelen Stenhagen i västra Uppsala. Ingen misstänkt har gripits för den skjutningen.

Karta: Uppsala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!