Mögel och fukt i gamla Bolandsskolan

Nya miljöinventeringar visar på fukt, bakterier och svamp i två byggnader på gamla Bolandsskolan. Men de hus som redan tagits i bruk ska vara problemfria.

Lena Winterbom är chef för arbetsmarknadsförvaltningen.

Lena Winterbom är chef för arbetsmarknadsförvaltningen.

Foto: Uppsala kommun

Uppsala kommun2019-10-23 07:30

Just nu flyttar Vuxenutbildningen med omkring 2 000 elever in i undervisningslokalerna där Grafiskt utbildningscenter (GUC) låg tidigare. Att personal haft hälsobesvär här tidigare känner Lena Winterbom, arbetsmarknadsdirektör till. Skolfastigheter har tagit prover och informerat om nuvarande läge.

– Ventilationen är bra och det ska inte finns några spår av fukt eller problem, säger Lena Winterbom.

Flytten från Linnéskolan till Bolandsskolan görs i etapper samtidigt som ytskikten av huset som ligger mot Bolandsgatan renoveras våning för våning.

Är det någon som nu upplever besvär i gamla Bolandgymnasiet?

– Nej, inte vad jag hört. Någon tycker att det är dålig luft och att ventilationen behöver ökas, så vi får se över den, säger Ulrika Grönqvist, vuxenutbildningschef.

Till våren ska Återbruket flytta in i de gamla fordonshallarna. Planen är att snickeriet, cykelverkstaden och naturvården som i dag ligger i Kåbo ska inrymmas i byggprogrammets tidigare lokaler. Men nya rapporter visar på fuktskador i det huset.

– Aha, du verkar veta mer än vad jag vet. Det lät inte bra, säger Lena Winterbom.

Också i källaren under tillagningsköket, där Måltidsservice ska laga mat till skolor och äldreomsorg, visar en ny rapport på fuktskador. Intill ligger matsalen som ska renoveras för att nyttjas av Arbetsmarknadsförvaltningens personal och deltagare. En toalett på entréplan är mögelskadad.

Vuxenutbildningen flyttar nu in i gamla Bolandgymnasiet. Ulrika Grönqvist är vuxenutbildningschef.
Vuxenutbildningen flyttar nu in i gamla Bolandgymnasiet. Ulrika Grönqvist är vuxenutbildningschef.
Karta: Bolandgymnasiet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!