Han blir ny vd för Apotekstjänst

Örjan Frid blir ny vd för Apotekstjänst, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Apotekstjänst har sitt lager i Uppsala.

Apotekstjänst har sitt lager i Uppsala.

Foto: TT

Uppsala kommun2019-10-24 09:23

Frid kommer senast från rollen som vd för Eniro.

– Vi är mycket glada över att Örjan Frid nu träder in på positionen som vd för Apotekstjänst. Örjan har en lång erfarenhet av att leda företag i flera olika branscher med stor framgång, och vi är övertygade om att han är rätt person att leda Apotekstjänst., säger Apotekstjänsts styrelseordförande Cecilia Versteegh i ett pressmeddelande.

Bolagets förre vd Tomas Hilmo avgick till följd av den materialkris som uppstått i flera regioner sedan regionerna bytte leverantör till Apotekstjänst.

Örjan Frid säger att han tar det nya vd-uppdraget på stort allvar och att det kommer krävas intensivt arbete för att lösa de problem som uppstått. 

– Som alla sett är det en mycket allvarlig situation som uppstått inom logistikhanteringen, som ytterst drabbat patienterna, säger Örjan Frid i pressmeddelandet. 

Samtidigt utser Apotekstjänst två verksamhetschefer. Tidigare vd:n Tomas Hilmo blir som tidigare aviserats ansvarig för Dos, läkemedelshanteringen inom företaget. Ny operativ chef för försörjning blir Ove Käll, han var tidigare anställd inom Mediq, det företag som fram till den 1 oktober hade ansvar för materialleveranserna till regionerna.

Eric Aronson, talesperson för Apotekstjänst, vill inte kommentera nyrekryteringarna närmare.
– Jag får hänvisa till pressmeddelandet, säger han. 

UNT söker företagets nya vd samt Ove Käll, som ska ansvara för området försörjning på Apotekstjänst. Han kan dock bli svår att nå under dagen, enligt Eric Aronson.
– Just avdelningen för försörjning har fullt upp just. Att de har fullt upp är ett svagt uttryck i sammanhanget, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!