Ännu en bilbrand i centrala Uppsala

Den fjärde bilbranden för dygnet i centrala Uppsala. Polisen misstänker att den är anlagd.

Branden tros av polisen vara anlagd.

Branden tros av polisen vara anlagd.

Foto: Utryckning Uppsala

Uppsala kommun2019-10-28 00:01

Larm inkom klockan 23.43 på söndagskvällen om ännu en bilbrand i centrala Uppsala. Branden är den fjärde det här dygnet.

Räddningstjänst var snabbt på plats och fann en helt övertänd bil på Fyristorg. I anslutning till brinnande bilen fanns ett antal andra bilar, och inledningsvis bedömde räddningstjänst att det fanns en viss spridningsrisk. Vid 00.30-tiden var dock branden släckt och den hade inte spridit sig till några omkringliggande bilar. Den brinnande bilen ska dock vara helt förstörd.

Enligt polisen ska ett vittne ha rapporterat om en person med eventuell koppling till branden. Personen ska ha setts i närheten av bilen och enligt polisen kan personen ha varit den som anlagt branden. Polisen vill inte lämna ut några uppgifter om personen.

– Vi har inte funnit några tekniska fel på bilen, så den verkar vara anlagd. Det är dock oklart hur den är anlagd, säger Johan Näslund, RLC-befäl på polisen.

Finns det någon koppling till Gränbybränderna tidigare i dag?

– Det går inte att säga så här tidigt.

Branden är i nuläget rubricerad som grov skadegörelse, men det kan komma att ändras. Bilen är beslagtagen för teknisk undersökning.

Ännu en bilbrand i Uppsala.
Ännu en bilbrand i Uppsala.
Karta: Fyristorg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!