"Skotten lät som ett automatvapen"

När familjen satt och tittade på TV sköt någon med luftgevär mot deras bostad. Sju kulor hittades i huset efter attacken.

För en tid sedan sköt någon mot bostadshus i Söderfors med ett luftgevär. Skotten ska dock ha låtit som de kom från ett automatvapen.

För en tid sedan sköt någon mot bostadshus i Söderfors med ett luftgevär. Skotten ska dock ha låtit som de kom från ett automatvapen.

Foto: Kjell Sjöberg

Polisiärt arbete2019-09-17 15:01

– Helt plötsligt small det till och fönstret i vardagsrummet gick i bitar, berättar Alf Tegelberg som bor i huset.

Det hela inträffade runt klockan tio en kväll för en tid sedan när familjen satt och tittade på TV. 

– Skotten lät som ett automatvapen av något slag, men när jag senare tittade på kulorna så såg jag att de var från ett luftgevär, berättar Alf Tegelberg.

Alf Tegelberg som jagat i många år berättar att han även skjutit en del med luftgevär, men att ljudet från vapnet var nytt för honom. 

– Jag har läst på nu och förstått att tekniken utvecklats och att man i dag kan pumpa upp luftgevären med tryck och få ett annat ljud från vapnet samt skjuta flera skott åt gången, säger Alf Tegelberg.

Totalt ska sju skott ha avfyrats mot familjen Tegelbergs hus från en dunge ungefär tjugo meter från huset. Två av kulorna ska ha kommit in i huset, medan övriga hittats i fönstret eller i närheten av huset.

Varför någon skjutit mot deras hus har inte Alf Tegelberg någon aning om.

– Vi har inget otalt med någon, så jag vet inte. Men efter händelsen så är frun orolig för att vara ensam hemma, säger Alf Tegelberg.

Polisen var på plats ganska snabbt efter händelsen och genomförde en teknisk undersökning. Utredningen har nu lagts ned sedan förundersökningsledaren konstaterat att det saknas spaningsuppslag eller spår efter några gärningsmän.

Alf Tegelberg tycker det är viktigt att berätta om händelsen.

– Det kan nog öka medveten samt göra folk lite mera vaksamma, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!