– Det här är jättetråkigt då det påverkar vårt valarbete negativt, säger Fredrik Andersson, ordförande för SD i Tierp.

Enligt Fredrik Andersson handlar det om skrifter i ett tjugotal olika politiska ämnen som ska ha försvunnit i samband med Postnords hantering av materialet.

– Vi beställde dom i slutet av juli och de skulle ha skickats via Postnord, men vi har ännu inte fått dem, säger Fredrik Andersson.

Artikelbild

| Fredrik Andersson, ordförande, SD Tierp,uttryckte sig nedsättande om judar och mörkhyade - lämnar SD.

Hos Postnord menar man att SD i Tierp fått de valfoldrar man beställde från sitt huvudkontor i slutet av juli.

– Den uppgift jag har är att SD uppe i Tierp fick det här materialet i måndags förra veckan, säger Emma Riblom, kommunikationschef på Postnord Sverige.

Enligt Fredrik Andersson är den uppgiften felaktig.

– Det stämmer att vi fick material i förra veckan, men det var valaffischer, inte de foldrar vi beställt, säger Fredrik Andersson.

SD:s ordförande förklarar att man försökt spåra valmaterialet med hjälp av Postnords kollinummer på försändelsen.

– Vi har kollat med det åkeri här i Tierp som kör ut försändelser åt Postnord och de har aldrig fått något uppdrag att köra ut någonting med det här kollinumret till oss, säger Fredrik Andersson.

SD i Tierp har nu beställt nya valfoldrar.

– Vi hoppas på det bästa och att de kommer fram istället och att det som hänt bara var ett misstag och ingenting annat. Ärendet med de försvunna foldrarna utreds nu av vår centrala kommunikationsavdelning, säger Fredrik Andersson.

Emma Riblom förklarar att Postnord finns till hands och kommer att hjälpa SD med spårningen av de försvunna valfoldrarna.