Bygglovet är i princip klart och övriga byggfrågor börjar falla på plats för sjuvåningshuset som när det står klart kommer att vara det högsta i Tierps kommun.

– Vi ser fram emot att bygget ska komma igång till våren, avhängt på hur stor andel som väljer att teckna sig för lägenheterna, säger Morgan Österlind, vd för Erlandsson Bygg i Öst.

På onsdag nästa vecka inleds också försäljningen av lägenheterna. Intresserade har redan haft möjligheten att lämna en intresseanmälan till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som sköter försäljningen.

Artikelbild

| Sandra Tibring, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Enligt Sandra Tibring, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, så har ett femtiotal personer anmält intresse för de 27 lägenheterna i bostadshuset som ska byggas på den tomt som ligger i korsningen av Rådhusallén och Södra Esplanaden i Tierps köping.

Huset är på sju våningar. Det blir fyra lägenheter på varje våningsplan till och med våning 6 och högst upp på våningsplan sju kommer det att bli tre takterasslägenheter.

– De här lägenheterna innebär ett visst tillskott av bostadsrätter i Tierp där en stor andel av alla lägenheter i dag är hyresrätter, säger Sandra Tibring.

Planen ärbyggnadsarbetena ska inledas i april ellermaj. Tanken är sedan att lägenheterna ska vara inflyttningsklara till sensommaren 2020.