Om en dryg vecka stänger Tierps bibliotek som ligger på Grevegatan i de centrala delarna av Tierp. Stängningen är tillfällig och hänger samman med ombyggnaden av Möbeln till ett fullsorterat kulturhus.

Planen är att verksamheten ska kunna flytta tillbaka i slutet av september igen när byggnadsarbetena är klara.

– Planen är att kulturhuset Möbeln ska invigas den 21 september i år, berättar Håkan Bergström, verksamhetschef för kultur och fritid i Tierps kommun.

Flytten kommer att ta en del tid och den 11 mars öppnar biblioteket igen i sina tillfälliga lokaler på Västra Tämnarvägen i Tierp. Enligt Tierps kommun kommer biblioteket att hålla öppet dagligen, men med något begränsade öppettider.

På lördagarna har Tierps bibliotek aktiviteter för familjen. Dessa verksamheter kommer att rulla på som vanligt under våren, men flyttas till Kulturskolans lokaler i Möbeln.

När det gäller bibliotekets programverksamhet med föreläsningar, barnteater och utställningar så kommer den att avta något under våren för att sedan öka igen när de nya lokalerna tas i anspråk i höst.

– Vår ambition är att så mycket som möjligt ska kunna flytta med och erbjudas våra besökare även under evakueringstiden, säger bibliotekschef Carl Bergström i en kommentar.

När det gäller filialbiblioteken och bokbussen så påverkas de inte av den tillfälliga stängningen av biblioteksverksamheten i Tierp.