– Det är som det är, men självklart rättar vi oss efter räddningstjänsten och vad de säger. Trots att det inte blev några fyrverkerier i år så är vi nöjda med arrangemanget, förklarar Claes Pettersson, ordförande Österby Simbadsförening, som arrangerar Eldfesten.

Det var eldningsförbudet i Uppsala län som gjorde att räddningstjänsten sa i från till fyrverkerier i samband simshowen som avslutade lördagskvällens Eldfest.

I samband med den populära vattenshowen brukar det bjudas på fackelsim och eldhopp samt ett avslutande fyrverkeri.

Artikelbild

| Stefan och Eva Nilsson-Thynell från Gimo hade en heldag med bilar och musik.

Trots att fyrverkeriet fick ställas in i år verkade de flesta ändå nöjda med den uppvisning med fackelsim och eldhopp som det bjöds på i Stordammens vatten samt den musik som John Lindberg Trio, Eilert Pilarm och The Playtones stod för.

Stefan och Eva Nilsson-Thynell från Gimo konstaterade att man inte fick missa lördagskvällens Eldfest.

– John Lindberg Trio och Playtones är två kanonband som man inte vill missa. Så det kändes självklart att åka hit, förklarar Eva Nilsson-Thynell.

För paret Nilsson-Thynell blev det en lång lördag.

Artikelbild

| Här är det dags för simmarna att krypa ner i vattnet i samband med simshowen på Eldfesten.

Tidigt på lördagsmorgonen hoppade de in i sin Oldsmobile 1966 och åkte till Forsmark Meet. Där träffade de andra med passion för gamla amerikanska bilar. Efter träffen i Forsmark åkte de vidare till Österbybruk och Eldfesten.

– Det har varit en kanondag. Kul att många av de som var i Forsmark även kommer hit och visade upp sina bilar, säger Stefan Nilsson-Thynell.

Artikelbild

| Claes Pettersson är ordförande i Österby Simbadsförening som arrangerar Eldfesten.

Claes Pettersson berättar att Österby Simbadsförening haft ett samarbete med arrangören av Forsmark Meet.

– Under dagen har det varit utställning och träff i Forsmark och under kvällen kommer en hel del av utställarna hit till Eldfesten och visar upp sina bilar, berättar Claes Pettersson.

Artikelbild

| Alice Eriksson och Louise Eriksson trivdes på Eldfesten. Framförallt sockervaddet och karusellerna uppskattades av Alice Eriksson.

UNT:s reporter och många andra var på plats i Österbybruk under lördagen.

Förutom vattenshowen bjöds det även på tivoli, ansiktsmålning och ett uppträdande med Pettsson och Findus.

Artikelbild

| Karusellåkning var populärt på Eldfesten.

– Vi tycker det är viktigt att Eldfesten innehåller något för barnen också. Därför har vi bestämt att under delar av lördagen är barnen som ska vara i fokus, förklarar Claes Pettersson.

Men Eldfesten startade redan på fredagskvällen med dubbla uppträdanden av Johan Boding och Mammas pojkar.