Brittiska Liberaldemokraterna utsåg på måndagskvällen för första gången i sin drygt tre årtionden långa historia en kvinnlig partiledare: Jo Swinson.

Den 39-åriga skotten Swinson tillträder i en tid när partiet har vind i seglen. Liberaldemokraternas kompromisslösa brexitmotstånd ledde till ett rekordresultat – 18,5 procent av rösterna – i EU-parlamentsvalet i maj, och opinionsmätningar visar att stödet skulle nå liknande nivåer om Storbritannien skulle gå till val i dag.

Som er partiledare kommer jag att göra vad som än krävs för att stoppa brexit, sade Swinson till partikamraterna efter att ha vunnit ledarstriden.

Liberaldemokraternas stora profilfråga är en andra brexitomröstning. Frågan är hur den nyblivna partiledaren ska få en sådan till stånd. Swinson säger att Storbritannien "förtjänar bättre än Boris" men är samtidigt inte beredd att ingå en koalition med det i dagsläget största oppositionspartiet Labour.

Ett parti som inte kan bestämma hur det ställer sig till den största frågan på en generation förtjänar inte min tid, och det förtjänar inte era röster, sade Swinson.