Incidenten började i lördags i My Duc, en by i ett förortsområde till Hanoi, när poliser och myndighetsrepresentanter drabbade samman med bybor, som uppger att deras mark beslagtagits för att säljas till en militärägd telekomfirma.

Det är ovanligt att människor trotsar det auktoritära styret i Vietnam. Offentligt visat missnöje mot korruption och övertagande av mark brukar snabbt slås ner av polisen.

Hällt olja

Omkring 20 personer, däribland poliser, hålls som gisslan i en byggnad som byborna säger sig vara beredda att tända eld på. Enligt byborna har de spärrat av byn genom att barrikadera sig med stockar, tegel och sandsäckar och förbjudit alla utomstående från att komma in.

En av jordbrukarna säger att man vidtagit försiktighetsåtgärder när man sett tecken på att poliser ska förbereda en insats.

Vi hällde olja runt samlingslokalen där männen hålls. Vi kommer att agera om polisen attackerar oss, säger hon och tillägger att fångarna behandlas väl och får mat tre gånger om dagen.

Inte mycket information

Totalt ska 38 personer ha tillfångatagits i lördags, men tre har rymt och 15 har släppts, uppger Hanoipolisen enligt statliga medier.

Det är svårt att få fram information om utvecklingen. Medierapporteringen i det hårt kontrollerade landet om händelsen är begränsad. En del artiklar har dykt upp i statliga medier online, men har snabbt plockats ned igen.