Förra året återupptog polisens kalla fall-grupp utredningen om en turnéledare som försvann i Blekinge 1999. Han dödförklarades 2006 och polisen misstänker att han är mördad. Nu utlyser den försvunne mannens syskon en belöning på 350 000 kronor till den som har sådana uppgifter att kroppen hittas eller att någon blir fälld för att ha dödat turnéledaren, rapporterar Kristianstadsbladet.

Det har att göra med att vi upplever det som att det här är första gången som vi verkligen tror på att något kommer att hända. Polisen jobbar så intensivt och hängivet med det – det har vi inte träffat på innan – det engagemanget, den medvetenheten och beslutsamheten, säger ett syskon till tidningen.

I början av februari meddelade polisen att Missing People deltar i sökandet efter mannen. I slutet av förra året sökte polisens dykare efter den försvunne mannen i Ivösjön i nordöstra Skåne. Sökandet var resultatlöst, men kriminalkommissarie Bo Lundqvist är nöjd med att dykningarna innebar att platsen nu helt kan uteslutas.