Nu ska jag kontakta min lokala politiker

Kjell Sjöberg

Kjell Sjöberg

Foto: Malin Norrgård

Krönika2019-10-15 04:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att cykla är en del av min morgonrutin. I ur och skur cyklar jag från bostaden i Svartbäcken till järnvägsstationen för vidare transport norrut. Med undantag för den vilda trafiken vid Domarringens skola samt viadukten och t-korsningen i Timmermangatans förlängning vid gamla Linneskolan är det en fridfull cykeltur som fyller en med energi. 

T-korsningen skapar mycket förtret då det saknas en spegel som gör att man kan se vem som kommer i de döda vinklarna där. I stort sett varje morgon är det någon form av incidenter eller kollisioner där mellan cyklister eller mellan cyklister och gångtrafikanter.    

Jag har många gånger tänkt att "man" eller "någon" borde göra någonting åt detta. I detta fall blir denna "man" eller "någon" undertecknad. Nu ska jag agera och kontakta min folkvalda politiker i ärendet och påpeka behovet av åtgärder.

Dagens tre tips

1Musik. Enligt omdömena ska Markus Erikssons musik föra tankarna till trånga jazzklubbar i New York. 18.00. Sävja kulturcentrum. 

2Föredrag. Barry Barish fick Nobelpriset i fysik 2017. Nu finns han på plats i Uppsala och föreläser.15.00. Siegbahnsalen, Ångströmlaboratoriet , Uppsala. 

3Läsning. Vill du lära dig läsa äldre texter? Nu bjuder Landsarkivet på en work shop i ämnet. 14.00. Landsarkivet, Uppsala.

Dagens rätt

Koka ett tiotal potatisar och fyra morötter. Färdigkokta stompas de tillsammans med mjölk och smör i lagom mängd till en fin mos. Krydda med salt, peppar och muskot.

Serveras tillsammans med en laxsida, på cirka ett kilo, som tillagas i ugn till 53 graders innertemperatur. Baka även tomater, rödbetor, rödlök och purjolök med fisken. Servera med aioli. 

Ovanstående anrättning räcker till sex personer. 

Karta: Uppsala