Vittnet: Kroppen låg på gräsmattan

På söndagen hade lugnet återvänt till Ledinge, där en kropp hittades på en gräsmatta under lördagen. En boende berättar om det makabra fyndet.

Dagen efter att en misstänkt mördad person hittats på en hustomt i Ledinge, säger boende att det fortfarande är svårt att greppa det som skett.

Dagen efter att en misstänkt mördad person hittats på en hustomt i Ledinge, säger boende att det fortfarande är svårt att greppa det som skett.

Foto: Johan Heimer

Knivsta kommun2019-10-13 16:35

När UNT kommer till Ledinge, söder om Valloxen, på söndagen har lugnet återvänt till bygden. Avspärrningsbandet runt gräsmattan vid ett av husen och en polisbil som patrullerar på grusvägen är det enda som skvallrar om att något allvarligt har hänt. Då och då passerar nyfikna i bilar som kör långsamt förbi platsen. I övrigt är det ytterst stilla. Mitt emot avspärrningen går tre kvigor och betar i en hage.

Två kvinnor står och pratar intill vägen. Ingen av dem vill framträda med namn, men berättar om det de sett.

– I går var det lite otäckt innan det stod klart att det inte var någon från trakten som det handlade om, berättar den ena kvinnan.

– Det är olustigt när det händer såna här saker i närheten, men det här gör inte att jag är rädd att gå ut på kvällen. Jag tror att vildsvinen är en större fara än det här, säger den andra kvinnan.

– Ja, sannolikheten att samma sak ska hända igen här är mindre än en på miljonen, säger den första kvinnan.

Det var strax före lunch på lördagen som kroppen efter den avlidne hittades av en boende.

– Jag var ute med hunden. Först hade jag gått åt andra hållet, och då såg jag ingenting, men när jag kom tillbaka såg jag att något låg på gräsmattan. Först trodde jag att det var ett djur, men när jag kom närmare såg jag att det var en människa. Då gick jag in och ringde till polisen, berättar mannen som vill vara anonym.

Därefter berättar han om hur ett stort pådrag med både ambulans och poliser anlände till platsen.

– Men det var inget ambulansen kunde göra. Det såg jag direkt att det inte var något liv i kroppen, säger vittnet som också kan berätta att den avlidne var en kvinna.

Det låter otäckt, blev du chockad av det du såg?

– Man funderar på vad det är som händer, men jag har inte reagerat så jättevåldsamt än i alla fall, berättar mannen.

Enligt uppgifter till UNT är det flera personer som har sett en misstänkt bil köra runt i området vid midnatt, natten före det makabra fyndet. På gräsmattan där kroppen hittades ser man fortfarande hjulspår efter en bil, och teorin är att det är någon som ska ha åkt förbi platsen och dumpat kroppen.

En boende ska ha följt efter den misstänkta bilen och tagit registreringsnumret när bilen i hög hastighet försvann över ett farthinder inne i Knivsta.

Polisen har dock inte velat bekräfta om det är de uppgifterna som ledde fram till gripandet av flera personer.

Polis patrullerade i området även på söndagen.
Polis patrullerade i området även på söndagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!