Kultur och fritid har flyttat ihop i CI

Kultur och fritid har tagit Knivsta Centrum för idrott och kultur i besittning. Nu är de bara "två steg bort" från dem som kommer att använda huset.

Carina Nordlander, Magnus Holmström, Lena Malmborg, Jon Hylander och Magnus Kalm på kultur och fritid jobbar nära varandra. Men först nu sitter de samlade, i ett gemensamt kontorsrum i CIK.

Carina Nordlander, Magnus Holmström, Lena Malmborg, Jon Hylander och Magnus Kalm på kultur och fritid jobbar nära varandra. Men först nu sitter de samlade, i ett gemensamt kontorsrum i CIK.

Foto: Tina Lövrander

Knivsta2019-11-19 17:00

Knivsta Centrum för idrott och kultur är inte öppet för allmänheten än, så Carina Nordlander kommer och låser upp. Hon är fritidschef i Knivsta kommun och basar över huset ihop med kulturchefen Kristina Hadziresic. De och deras närmaste kolleger på fritid- och kulturkontoret satt utspridda förut, men nu har de precis flyttat in här.

Vi går över det mönstrade terrazzogolvet och nedför trappan av ljust och mörkt trä och mässing. Arbetena pågår in i det sista. Den här dagen ska betonggolvet blankslipas på nedre plan, judomattan läggas ut och tekniken installeras i mötesrummen. Vi passerar sittgrupper i rosa, rött, orange, brunt och grått och väggar prydda av tavlor i olika storlekar. Till slut är vi framme vid rummet intill receptionen där kultur och fritid delar på fyra kontorsplatser.

– Vi är egentligen sex personer, så vi har inga fasta platser, säger Carina Nordlander.

Här sitter denna dag Magnus Holmström, chef på Kulturskolan, Lena Malmborg, kommunikationsansvarig på kultur och fritid, Jon Hylander, kulturstrateg och Magnus Kalm som jobbar med föreningsutveckling. Det är deras andra dag på nya kontoret. 

– Det är superkul, säger Lena Malmborg.

– Äntligen!, säger Magnus Kalm, som hade sin arbetsplats på Hälsohuset tidigare.

– Vi har suttit utspridda förut. Nu löser vi många vardagsfrågor bara genom att ses, säger Carina Nordlander.

Kontorsrummet saknar fönster, men har en glasvägg med en tunn gardin mot ett mötesrum intill. Fler fasta datorskärmar är på väg och personalrummet ska möbleras.

– Vi tar möblerna först och pärmarna sedan, säger Carina Nordlander.

Fast så värst många pärmar får inte plats här.

Inne på CIK arbetar även två personer i receptionen, en på "backoffice" och fem vaktmästare som ska köra ismaskinen och sköta lokalerna. Det är mycket glas som ska putsas.

Nu när ledningen på kultur och fritid sitter här kommer de närmare föreningarna och ungdomarna som ska använda huset.

– Det kommer alltid att finnas någon på plats. Ungdomar kan sticka in huvudet och fråga vem de ska prata med om de vill ordna en filmfestival. Här är vi bara två steg bort, säger Lena Malmborg.

Hälsohuset, Kulturskolan, biblioteket och ungdomsverksamheten finns kvar på olika platser centralt i Knivsta. Och förvaltningschefen Lena Larsson har sin plats kvar i kommunhuset. Men även de kan sitta på CIK-kontoret och jobba ibland.

Carina Nordlander, fritidschef i Knivsta kommun, gillar trapporna i CIK.
Carina Nordlander, fritidschef i Knivsta kommun, gillar trapporna i CIK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!