Död man i Knivsta mördades i Nacka

Åklagaren bekräftar nu att den man som hittades död i Knivsta misstänks ha mördats i Nacka kommun.

Den döda kroppen hittades på en gräsmatta i Knivstatrakten.

Den döda kroppen hittades på en gräsmatta i Knivstatrakten.

Foto: Utryckning Uppsala

Knivsta kommun2019-10-24 15:10

Offret är i 25-årsåldern och hittades död på en gräsmatta utanför ett bostadshus i Ledinge i Knivsta kommun en lördagsförmiddag för närmare två veckor sedan. Polisen kunde snabbt konstatera att mannen bragts om livet och en mordutredning inleddes. Misstankar fanns också tidigt om att brottet skett på annan plats och kroppen lämnats på fyndplatsen. 

Åklagaren bekräftar nu att mordet misstänks ha skett i Nacka kommun. Utredningen hanteras sedan tidigare av Söderorts åklagarkammare i Stockholm. Handläggningen av målet flyttades på torsdagen från Uppsala tingsrätt till tingsrätten i Nacka, efter begäran av åklagaren.

– Vår uppfattning är att mordet är begånget i Nacka. Därför anser vi att det också är lämpligast att målet flyttas till tingsrätten där, säger kammaråklagare Tomas Malmenby. 

Tre personer i 20-årsåldern, en kvinna och två män, sitter sedan en dryg vecka häktade för inblandning i mordet, men nekar till misstankarna. Alla tre kommer från Gävletrakten. 

Utredningen går nu vidare men åklagaren vill inte säga något om vilken bevisning som finns mot de misstänkta, deras koppling till offret eller eventuella teorier om motivet för mordet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!