Boende om misstänkta mordet i Morgongåva

"Har det kommit ända hit tänkte jag. Det är ruskigt". UNT är på fredagen på plats i orten som skakas av ett misstänkt mord.

Lisbeth Larsson låste dörren om sig efter att hon hörde om det misstänkta mordet.

Lisbeth Larsson låste dörren om sig efter att hon hörde om det misstänkta mordet.

Foto: Ebba Örn

Heby kommun2019-09-13 11:13

Gudrun Foxell läste om det misstänkta mordet på fredagsmorgonen och hörde om det på radion.

– Usch, har det kommit ända hit tänkte jag, mord och dödsfall. Det är ruskigt och är ju alldeles här i närheten.

Lisbeth Larsson bor i Grimle men brukar handla i Morgongåva.

– Jag var ute och såg polisbilen köra i går och så ringde mitt barnbarn och berättade om det. Jag tänkte nog inget särskilt. Möjligen att jag låste dörren, jag bor ensam.  

Patrik Carlsson är butiksägare på Ica Morgongåva som ligger ett stenkast från det område där mannen i 55-årsåldern påträffades död.

– Det enda jag såg i torsdags var polisbilar på väg hem från jobbet, det var lite rörelse. Det är otäckt att det händer så nära i ett så litet samhälle, sen vet man ju inte vad som hänt.  

Han vet inte vem det är som har hittats död.  

– Jag har väl ganska bra koll på vilka som bor här. I och med att man bor här och har det yrke man har så känner man igen många till ansikte, men jag vet inte vem det är. Det kommer väl bli rykten om det men än så länge verkar folk inte ha börjat prata om det så mycket.

Göte Vestling var på väg hem från ett ärende när en ambulans passerade honom. Men han hade inte hört talas om att det handlar om ett misstänkt mord.

- Den gick i en väldans fart så jag tänkte, oj nu är det någon som varit häftigt sjuk. Men mord, det var som fan. Ja, det kan hända var som helst.

En kvinna är på fredagen anhållen som skäligen misstänkt för mord på mannen i 55-årsåldern som hittades död i Morgongåva i Heby kommun.

undefined
Karta: Morgongåva
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!