De senaste åren har Westerlundska gymnasiets avgångselever haft sin studentbal på Haga slott. I år var det lagom behagligt väder för att gå så där finklädd som man är på bal.

De unga baldeltagarna hade på sig tjusiga balklänningar och kostymer. Det hade jobbats hårt med frisyrerna. Alla detaljer, som tillhörande väskor och näsdukarna som stack fram ur kavajfickorna, satt perfekt som de skulle.

Gården framför slottet var fylld av förväntansfyllda släktingar och vänner till baldeltagarna. De flesta i publiken hade telefoner och kameror redo för att kunna fotografera de sina.

Artikelbild

| Rasmus Andersson och Saga Eriksen var första paret som fick visa upp sig.

I parken bakom slottet samlades paren inför den uppvisningspromenad som ingår i balkonceptet. De ställde sig på led innan de först blev fotograferade på löpande band (två fotografer förevigade paren). Sedan fick de gå sin promenad längs catwalken (omringad av alla anhöriga) på slottets framsida, varpå de avslutningsvis gick in genom slottets dörrar och försvann in till balen.

Det var ett 60-tal par på balen, så att det tog sin lilla tid innan alla hade gått sitt ärofulla varv.

Sedan kunde festen äntligen börja. Freddie Borg och Malin Hällstrand pustade ut tillsammans med Rasmus Andersson på slottets baksida när promenaden var avklarad för deras del.

– Det har varit mycket anspänning idag. Man är förväntansfull, erkände Freddie Borg.

Artikelbild

| Olle Eklund och Jacob Johansson med tjusiga flugor och matchande näsdukar.

Då kunde det passa med ett litet glas prosecco och lite mingel innan det var dags för festmåltiden.

Till förrätt blir det sparris med lufttorkad skinka, huvudrätt är kalvrygg och avslutningsvis får baldeltagarna smaska i sig chokladkaka.