På tisdagen hade Thomas Adler i simhalens reception kö vid insläppet. Badet var fullt och av säkerhetsskäl släpptes bara några personer in åt gången.

– Jag har jobbat här i 19 år och bara varit med om det en gång tidigare. Det var tvärstopp, men det är kul att badet är populärt, säger Thomas.

Kölappar delades ut och besökarna fick vänta på sin tur att komma in.

Artikelbild

| Rutschbanan är roligast tycker Ella Björklund Karlsson och Märta Olsson som besökte simhallen på onsdagen med Munksundets fritidshem.

– Ingen blev arg, men de hade inte varit med om det här tidigare, säger Thomas.

Fri entré på eftermiddagen för skolbarn och kommunens nyinköpta hinderbana lockade och personalen i simhallen hade fullt upp hela dagen.

– Vi har satt in extra personal för bevakning under lovet. Vi gjorde bedömningen att insläppet skulle stoppas för att få en säker bevakning och lugna ner badandet. Men det är kul för man märker att barnen har roligt, säger simlärare Sandra Johansson.

När EP besöker simhallen på onsdagsmorgonen kommer barn från Munksundets fritidshem och provar på den nya hinderbanan.

Artikelbild

| Säkerheten är viktig och extrapersonal har satts in under höstlovet. För att få använda hinderbanan måste man kunna simma 50 meter.

Först måste barnen simma 50 meter, två längder i bassängen, för att visa att de kan simma ordentligt innan de får använda hinderbanan. För hopptornen gäller att man ska klara 200 meter.

– Vi går hit en gång på lovet, sen har vi även bakat och jobbat med Halloweentema och i morgon ska vi ut i skogen och laga mat, berättar fritidspedagog Elisabet Andersson.

Artikelbild

| ”Kul att simhallen är så populär” säger Thomas Adler vid idrottshuset och Klara Eriksson, föreningslivsutvecklare vid kommunen.

Vid hinderbanan är det full fart. Det klättras och trillas i vattnet och alla har väldigt roligt.

– Rutschbanan är roligast men hela hinderbanan är kul och lite utmanande för den rör sig så det är lite svårt ibland, men bara roligt, säger Ella Björklund Karlsson och Märta Olsson som besöker simhalen med fritids.