En av många som var mycket nöjda med de nya bouleplanerna var Barbro Nilsson, en av dem som ingår i PRO Enköpings boulekommitté och för dagen tävlingsledare.

– Det är väldigt bra att planen är så väl iordninggjord nu och att en del av den kan användas som parkeringsplats, säger Barbro Nilsson.

Det var i februari 2017 som upplevelsenämnden beslutade att boulespelarna skulle flytta till Hökens grusplan när deras tidigare spelplaner på Enavallen togs i anspråk för den nya sporthallen. Att skrapa och släta ut Höken för boule kostnadsberäknades till 400 000 kronor. Arbetet med grusplanen började hösten 2017.

Artikelbild

| Birgitta Sedvall och hennes lags klot gick rätt väg i första deltävlingen som de vann med 13-1.

Det blev inte riktigt rätt på en gång, det nya gruslagret som lades på blev för tjockt.

– Men det har skrapats av. Gruset som blev över ligger i högar längs kanten på parkeringen, och nu är planerna väldigt bra, säger Barbro Nilsson.

Torsdagens kvalspel för DM-platser samlade spelare från hela södra PRO-regionen, Heby, Fjärdhundra, Håbo, Södra Trögd och Enköping. Totalt 75 personer i mixade lag gjorde upp om de fyra platserna i distriktsmästerskapet i Uppsala 31 maj. Vinnarlaget där går vidare till riksfinalen i Gysinge helgen 15-16 september.

Hökens bouleplan kommer att ta emot betydligt fler boulespelare än på torsdagen när det är dags för den traditionella tävlingen Ena-kulan som arrangeras gemensamt av SPF Trögd och PRO Enköping i slutet av juli.

Artikelbild

| När det är svårt att avgöra vilket klot som är närmast kommer måttbandet fram.

– Dit kommer boulespelare från fyra län, Uppsala, Sörmland, Västmanland och Stockholm, och vi räknar med att omkring 125 3-mannalag kommer hit då, säger Barbro Nilsson.

Då kommer inte den del av Höken som delats av för bilparkering att räcka till, och Enköpings boulespelare hoppas att den nu gräsbevuxna delen som vetter mot Bodavägen ska ställas i ordning så att även den delen av området kan användas som p-plats.

Artikelbild

| Hökens IP är Enköpings nya boulecentrum och det är gott om plats för boulebanor, men också för en p-plats.

I Romberga finns sedan några år tillbaka en bouleplan med nio banor som utnyttjas flitigt. Den räcker inte till för stortävlingar, och ett problem har också varit bristen på parkeringsplatser.

– Det kan bli så att all boule nu kommer att samlas vid Höken, och det skulle lösa problemet med parkeringsplatser, säger Nils Sedvall som varit kontaktlänk mellan bouleföreningarna och kommunen när det gällt Höken.

Artikelbild

| Barbro Nilsson, tävlingsledare vid torsdagen premiärtävling är mycket nöjd med hur Höken gjorts i ordning för boulespel.

Med Höken som permanent centrum för boule kan den bod som disponeras vid Rombergaplanen flyttas till Höken vilket skulle vara en fördel vid större arrangemang.