Från den relativt lugna tillvaron under sommaren drar aktiviteterna igång med en rivstart både i Enköping och Håbo.

De som inte har privata aktiviteter att sysselsätta sig med har mycket att välja på.

Förutom de stora arrangemangen som Mälaren runt och Håbo festdag på lördagen går det att välja och vraka bland musik, politik, sportbilar, författarbesök, utställningar och en hel del annat. Här kommer ett axplock:

På lördagen blir det ett stort arrangemang på Västerleden i Enköping. Kommunen och bostadsbolaget bjuder till en familjedag med aktiviteter och uppträdanden. Bland annat kommer bandet Panetoz och finansmarknadsminister Per Bolund.

Samtidigt i Bålsta ordnar kommunen Håbo festdag med massa aktiviteter och uppträdanden av bland andra Markoolio, Samir och Viktor och Jan Johansen.

Under dagen kommer ett 60-tal brittiska klassiska sportbilar samt ett antal Rolls Royce att köra från Bålsta via Övergran och Grillby till Enköping på en så kallad touring, arrangerad av British Sport Car Meeting. Vid middagstid förväntas ekipagen anlända till Enköping där de samlas i hamnen för allmän beskådan.

Under lördagen arrangeras också den stora folkfesten Mälaren Runt för motorcyklar. Många stannar på kvällens fest på Motorgården i Enköping.

Den politiskt intresserade har mycket att välja på, valstugorna står på plats och namnkunniga politiker finns att möta.

På Westerlundska gården uppträder Vegasextetten på lördagen och på Härledgården blir det hantverksmarknad med kakfrossa på söndagen.

På söndag blir det också levande mathistoria på Kvekgården utanför Örsundsbro.