Örjan och Margaretha Andersson, Enköping: "Jag berörs inte av den nya lagen, jag stannar definitivt om det kommer samtal som jag måste ta, eller om jag behöver ringa" säger Örjan. "Det är en jättebra lag, inte ens ungdomar kan köra bil och sms:a samtidigt" säger Margaretha.

Helena Enström, Enköping: "Jag kör inte så mycket bil och använder inte mobilen när jag kör.. Men det är en bra lag, det är klart att man tappar koncentration på körningen om man håller i en mobil och pratar eller sms:ar samtidigt."

Mikael Pettersson, Enköping: "Eftersom jag inte har körkort så spelar den nya lagen ingen roll för mig, men det är ypperligt bra med ett förbud. Det är självklart mycket bättre att stanna om man måste använda mobilen."

Artikelbild

| Helena Enström, Enköping: "Jag kör inte så mycket bil och använder inte mobilen när jag kör.. Men det är en bra lag, det är klart att man tappar koncentration på körningen om man håller i en mobil och pratar eller sms:ar samtidigt".

Meta Zetterström, Svinnegarn: "Jag använder aldrig mobilen när jag kör bil, så den nya lagen berör mig inte alls. Men det är jättebra att det blir ett förbud, det kan bli livsfarliga situationer i trafiken om förarna sitter och sms:ar eller talar i mobilen samtidigt som de kör."

Thomas Jaredal, Enköping: "Det är bara skönt att det blir ett förbud, jag är snickare och kör ganska mycket omkring i Enköping och ytterområdena och ser att det är många förare som sitter och håller på med sina mobiler då de kör."