Trots vinsten: "Säsongen lär bli tung"

Det blev vinst för herrarna i Skutskärs IF Bandyklubb i Allsvenskans första match. Trots en stark start ställer laget in sig på en tuff säsong.

"Det har varit mycket enklare att locka spelare nu när vi spelar i Allsvenskan", säger Johannes Siirtola.

"Det har varit mycket enklare att locka spelare nu när vi spelar i Allsvenskan", säger Johannes Siirtola.

Foto: Mattias Boström

Älvkarleby kommun2019-11-06 13:30

Första matchen i serien spelades mot Kalix i Söderhamn, något som resulterade i en vinst med 7-5 till SIF. En bra start på en utmanande säsong enligt lagkapten Johannes Siirtola.
– För att prestera bra den här säsongen måste vi alltid vara påkopplade från första matchminut. Vi ställer in oss på att det kommer att bli tungt, säger han.

Laget är nya i Allsvenskan för i år. SIF herrar hade sin storhetstid när de tog guld år 1944 och 1959. Damerna har det gått betydligt bättre för de senaste åren, förra året vann de finalen mot AIK.

Vad har ni för förväntningar inför säsongen?
– Vi vet att det kommer bli tufft men det viktigaste för oss är att fortsätta ta steg framåt hela tiden. Nu får vi chansen att göra det i Allsvenskan istället för i division ett. Vårt mål är att inte hamna på någon av de sista platserna för då åker vi ur Allsvenskan. 

Inför Allsvenskan har SIF rustat upp sitt lag med 7-8 nya spelare. Stommen från förra året är kvar men de har byggt vidare på den, berättar Johannes Siirtola.
– Vår nivå är betydligt mycket högre än förra året, säger han.

Några nyckelspelare är Victor Johansson, Jens Sundbom, Kevin Brown och Alexander Sundström. Tillsammans får de defensiven och offensiven att hålla ihop. Johansson, Brown och Sundström är alla nyförvarv.

Har ni några orosmoment?
– Nej egentligen inte. Vi har inte så bra förutsättningar och därför har vi inte heller någonting att förlora. Det är bara härligt att få komma igång igen och tampas om varje poäng.

Johannes Siirtola tror att Falun och Gripen Trollhättan kommer ha toppplaceringar i kommande säsong
Johannes Siirtola tror att Falun och Gripen Trollhättan kommer ha toppplaceringar i kommande säsong
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!