Hyllar den lokala mataffären

När Skutskärsbon Veronica Carlsson besökte den lokala mataffären och ville betala med mynt, närmare 960 kronor, så hände något ovanligt.

Veronica Carlsson kommer från början från Ockelbo.

Veronica Carlsson kommer från början från Ockelbo.

Foto: Privat

Skutskär2019-11-08 16:00

I veckan besökte Veronica Carlsson Willys. Hon hade tidigare pratat med kassörskan Emma och förvarnat om att hon skulle komma med mängder med mynt, som kom från hennes dotters överfulla spargris.

Vad hände när du kom till affären?
– Emma öppnade en helt egen kassa till mig. Medan jag la i mynten började en annan ur personalen lasta upp mina varor på bandet och packa ner i påsarna. När jag var klar med att lägga i alla mynten, tio minuter senare, var allt klart.

Veronica berättar att hon blev förvånad av bemötandet.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, man är inte van vid att människor ställer upp på det sättet som Emma gjorde. På något annat ställe hade det nog varit suck och stön, säger hon.

Även i den lokala facebookgruppen hyllas mataffären. När Veronica gjorde ett inlägg om händelsen instämde många i lovorden om både Emma och affären. Inlägget har nu fått nästan 400 reaktioner, något som skiljer sig från vanliga inlägg i gruppen. Den enda som är missnöjd är Veronicas åttaåriga dotter som tycker att det var roligare med en skramlande spargris än de sedlar hon fick i utbyte av sin mamma. 

Enligt Veronica är denna händelse en anledning till att hon väljer att stötta den lokala verksamheten i Skutskär istället för att åka in till Gävle och handla i en större butik.
– Visst man kanske få betala lite mer i en mindre affär men man känner aldrig att man bara blir en i mängden, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!