Han är ny i rollen som Skorpan

Arman Fanni är ny i Bröderna Lejonhjärta på Uppsala stadsteater. Jätteroligt att jobba med en så poetisk text, tycker han.

Armand Fanni i rollen som Skorpan i "Bröderna Lejonhjärta" som snart har nypremiär på Uppsala stadsteater

Armand Fanni i rollen som Skorpan i "Bröderna Lejonhjärta" som snart har nypremiär på Uppsala stadsteater

Foto: Micke Sandström

Teater & musikal2019-11-29 10:00

Astrid Lindgrens berättelse "Bröderna Lejonhjärta" om en döende liten pojke och hans storebror och deras fantasifulla upplevelser i "sagornas och lägereldarnas tid" har berört många. "Bröderna Lejonhjärta" i regi av Ronny Danielsson hade premiär på Uppsala stadsteater till förra julen. Nu tas den upp igen och Arman Fanni är ny i ensemblen.

– Det är ju en nypremiär så det är kortare repetitionstid än vanligt. Men jag har levt med manuset länge. Jag och Peshang Rad, som spelar Jonathan, har suttit och läst det,  pratat om våra roller och om allt möjligt annat utifrån dem, så vi känner varandra väl nu, säger Arman Fanni.

Han gick ut scenskolan i Göteborg 2018 och har jobbat sedan dess som skådespelare på Helsingborgs stadsteater. Tidigare läste han beteendevetenskap.

–  Jag arbetade med annat när jag blev kär i scenkonsten. Nu är jag så glad för denna huvudroll och att få arbeta med regissören Ronny Danielsson. Jag tycker han är teaterns Steven Spielberg, med förmåga att göra fantastiska berättelser för scenen, säger Arman Fanni.

Till sin rolltolkning har han plockat ur egna erfarenheter som liten pojke med en längtan till trygghet –  han kom till Sverige som 4-åring –  och vad det kan göra med en ung människa. Detta för att få kontakt med berättelsen på ett djupare plan. Men nu är Arman Fanni mer fokuserad på att gestalta den på Uppsala stadsteaters stora scen.

Nypremiären av Bröderna Lejonhjärta är 30 november. Sedan spelas föreställningen till och med 18 januari 2020.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!