När den lokala Harry Potter-föreningen tillsammans med Lennakatten för tre år sedan arrangerade en Hogwarts express-resa till Marielund, som för dagen hade förvandlats till ett J.K. Rowling-land, slöt 500 personer upp. Året efter halverades antalet besökare.

I år exploderade intresset. Plötsligt hade runt tvåtusen personer anmält intresse.

– När jag kollade eventet en lördag för två veckor sedan var det 127 anmälda. På morgonen efter hade det stigit till 600, och på kvällen över 1000, berättar vice ordförande Amanda Leek.

Artikelbild

| Magi. På lördag förvandlas Lennekatten till Hogwartsexpressen.

Någon förklaring till den oväntade utvecklingen har hon inte.

– Det spred sig jättesnabbt på sociala medier.

Eftersom det endast ryms 600 personer på tåget och i den uppbyggda sagovärlden i Marielund, får de 1400 personer som inte hann på förköpsbiljetterna stanna hemma.

Innebär det att arrangemanget kommer växa nästa år?

– Möjligtvis. Det gäller bara att vi har tillräckligt många inom föreningen som vill hjälpa till. Vi hoppas ju att några av alla dem som visat intresse för eventet också går med i föreningen.

Bland programpunkterna för lördagen finns sådant som sporten quidditch, trollstavsduellering och spådomsundervisning av professor Trelawney. För den som blir sugen på något kommer, förutom fika, också erbjudas ätbara trollstavar hos Ollivanders och trolldryck hos professor Snape.