Tidigare när andra gick ut på dansgolvet, satte sig Martina Haag ner och käkade mat. Hon har länge försökt hålla sig undan situationer som kräver rörelse till musik, och har flera gånger tackat nej till "Let's dance". Den här gången ville hon däremot utmana sig själv – och sa ja med motiveringen "man har bara ett liv".

Det var en nervös Martina Haag som klev ut på dansgolvet tillsammans med Tobias Bader under förra sändningen, men inför fredag känner hon sig däremot lite varmare i kläderna.

Det är som när man ska landa ett flygplan. Nu bumpade jag i ganska rejält och hamnade sist, men ändå, man vet hur det kommer vara den här gången, säger skådespelaren och författaren.
Artikelbild

| Martina Haag och Tobias Bader dansade cha cha förra fredagen. Nu ger de sig på en quickstep. "Helt idiotisk dans", tycker Martina Haag. Arkivbild.

"Läskig röst"

Hon beskriver det själv som att de andra deltagarna började i ett startblock medan hon själv startade i en grop, men juryn peppade henne under dansen. Ann Wilson sade bland annat att det kändes som att Haag inte gjort någonting annat än att dansa – nu gällde det bara att hitta takten.

Det är en sak att vara bra i träningslokalen. Sedan kommer det här adrenalinpåslaget i skarpt läge, och den där läskiga rösten säger: “I en cha cha...”. Då börjar hjärtat banka jättefort, jag får hög puls och börjar dansa jättesnabbt, säger hon.

"Idiotisk dans"

Artikelbild

| Efter att ha tackat nej till "Let's dance" flera gånger, valde tillslut Martina Haag att vara med. "Man har ju bara ett enda liv", säger hon. Arkivbild.

Fredagens sistaplats har fått paret att träna ännu hårdare, däremot är Martina Haag inte helt nöjd med fredagens dansstil – quickstep.

Det är en helt idiotiskt dans. Den ska vara jättelugn, mild, fin och ståtlig upptill. Sedan ska du springa som att det brinner nedtill. Det sitter inte ihop. Det är som att man tappat manualen för dans och råkat sätta ihop två danser som inte hör ihop, säger hon.

TT: Men har du hittat takten än?

Verkligen inte! Jag tror att jag behöver några år på mig för att lära mig det.

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.