Om årets startfält kan sägas att det i vanlig ordning är en spretig sammansättning av både kända och okända röster. Flera av sommarpratarna kan antas berätta om mycket svåra och dramatiska händelser. Den 10 augusti är det Ingrid Walls tur att tala till oss lyssnare. Hon är mamma till frilansjournalisten Kim Wall som stod i centrum för en av fjolårets mest uppmärksammade nyhetshändelser. Det var just 10 augusti förra sommaren som mordet på Kim Wall blev förstasidesstoff. Tidigare i år dömdes hennes mördare, den danske uppfinnaren Peter Madsen, till livstids fängelse.

Att höra Stefan Åkerlunds sommarprat den 10 juli lär bli lika berörande. Han är pappa till elvaåriga Ebba Stefansdotter Åkerlund som blev ett av offren för terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm 7 april förra året.

Ett tredje vittnesmål från verkligheten kan höras 25 juni när den före detta livstidsfången Kaj Linna tar till orda. Han satt 13 år i fängelse, dömd för mord och grovt rån, innan han friades 2017. Numera bor han på Kanarieöarna, långt från de svenska fängelser där han satt oskyldigt dömd i så många år.

Äldst av årets medverkande är 92-åriga Tauba Katzenstein. Hon satt i koncentrationslägren Auschwitz och Ravensbrück och är ett av Förintelsens sista vittnen i vårt land. Till skillnad från sin syster, mor och mormor överlevde hon och kom till Sverige med de vita bussarna 1945. Den 30 juli kan hennes sommarprogram höras.