Vad handlar "Ge mig luft & ge mig vingar" om?

– Om att vilja fly bort ifrån alla prestationskrav och få luft under vingarna. Det tror jag är en väldigt vanlig känsla just nu, inte minst bland unga kvinnor. Själv känner jag ofta prestationsångest. En natt när jag låg sömnlös i sängen så kom den här låten till mig.

Vilket intressant arbetssätt. Var det nästan en färdig låt du hörde på natten?

– Jag hörde både melodin och en del av orden (Ida sjunger i telefonen: Ge mig luft....). Jag sov nog inget mer på hela den natten men dagen efter skrev jag färdigt låten. Allting blir så mycket lättare när man sätter ord på sina känslor.

Var den klar sen?

– Jo, den gick ganska fort att skriva. Min sambo, Erik Sahlén, som också är låtskrivare hjälpte mig med lite finslipning. Vi träffades på låtskrivarutbildning och det var nog delvis där som jag började känna prestationskraven, det finns så många duktiga människor på den skolan.

I somras var du med i tv-programmet "Lotta på Liseberg" hur var det?

– Underbart och hemskt! Jag lärde mig mycket om mig själv. Innan trodde jag att jag skulle dö av nervositet. Men sen gick jag in på scenen och bara körde och efteråt var jag så himla lycklig. Och nu vet jag att jag klarar av så stora sammanhang.

Vad ska du göra i sommar?

– Nionde maj ska jag spela på P4 när Radio Uppland fyller 40 år. Sen ska jag spela på Parksnäckan femte juni, då det är Abba allsång. Jag ska klä ut mig och vara Agneta. Sen blir det samma scen igen, 18 juni när Parksnäckan fyller 50 år. Då ska jag spela egna låtar. Och så har jag spelningar i Dalarna och Gränna.