Larkin Poe

Parksnäckan

4/8 Systrarna Rebecca och Megan Lovell är inte bara ättlingar till poeten Edgar Allan Poe utan även en hyllad rockduo. Larkin Poe har med sina låtar inspirerade av amerikansk roots och soul vunnit hjärtan över hela världen, så även i Uppsala, som de först besökte som förband till Elvis Costello 2014.

Artikelbild

| Miriam Aïda tolkar David Bowie i Parksnäckan 25 augusti.

Fränder och vänner

Parksnäckan

15/8 Minifestival med folkmusik av svensk- estniska kvartetten Fränder och några av deras vänner, bland annat Ale Möller trio. Det utlovas allt ifrån svängiga polskor till stämsång samt instrument som publiken aldrig har sett förut.

Bird on the Wire

Sävja kulturcentrum

20/8 Trion Matilda Bådagård, Sara ­Niklasson och Jesper Andersson har hyllats för sina finstämda tolkningar av Leonard Cohen och Joni Mitchell, bland annat i Parksnäckan förra sommaren. Nu tar de med sig Leonard Cohens repertoar till Sävja.

Diggiloo

Kapområdet

23/8 Ett folkkärt tv-program blir en folkkär turné med folkkära artister som Jessica Andersson , Magnus Carlsson, Mariette och Mellovinnaren John Lundvik. De har dessutom med sig duktiga dansare, så man kan räkna med en riktig show i tre timmar.

Loving the Alien

Parksnäckan

25/8 Låten ­”Loving the Alien” hör kanske inte till David Bowies mest kända men titeln som handlar om att våga omfamna det okända är talande för vad han förmedlade med sin musik. Nu är det sångerskan­ Miriam Aïda som låter oss höra Bowies låtar på ett helt nytt sätt, med influenser från bland annat­ afro-brasilianska rytmer, reggae och svensk melankoli.