Insändare Det var med stor sorg som jag imorse fick ta emot den fruktansvärda nyheten om att Gottsundaskolan brann för fullt. Min arbetsplats, den bästa arbetsplats jag har haft hittills… Mina kollegors arbetsplats, elevernas arbetsplats…

När jag började arbeta som teckenspråkstolk på Gottsundaskolan i augusti år 2015 tog det mig bara två veckor för att inse vilken otroligt engagerad personal som arbetar på skolan. Jag har arbetat på några olika skolor och detta var första gången som jag upplevde detta stora engagemang. Skolan ligger i ett område som så ofta anses vara ett problematiskt område.

I och med min roll på skolan, som tolk, så har jag möjlighet att se verksamheten lite utifrån ett annat perspektiv. Jag är med på olika lektioner med olika lärare. Jag befinner mig någonstans mittemellan lärare och elever, och det har verkligen gjort det möjligt för mig att få en annan inblick i skolans arbete.

Ur mitt perspektiv har jag sett Gottsundaskolan som en trygghet för eleverna som går där. Jag har sett hur skolan har varit som en oas för dem, där de har kunnat hämta energi och känna samhörighet. Skolan har stundtals varit en räddning för de som kan ha haft det tufft i livet. Lärarna brinner verkligen för eleverna och engagemanget är enormt stort.

Jag må vara partisk eftersom Gottsundaskolan är min arbetsplats. Men den skolan är verkligen något speciellt…

Jag hoppas verkligen att den andan som finns på Gottsundaskolan kommer att kunna byggas upp igen…