Gordon var involverad i ungdomsstyrelsen, hockeyskolan, lagledare, sponsor, styrelseledamot. Han var med sin fru Magdalena engagerad i att starta hockeyklasser på Vaksalaskolan för årskurserna 6–9.

Han var en sammanhållande länk i de grupperingar han verkade i för Almtuna IS, han jobbade med hög integritet, fokus och en övertygelse om att skapa ett bättre Almtuna IS i framtiden.

Gordon var fylld av skaparlust och försökte hitta möjligheter i problem, när hans hetta hade lagt sig, för han reagerade ofta med glöd och känslor innan hans sunda förnuft tog över.

Han var även en av de drivande krafterna när det gällde att skapa mer isytor till Uppsala, C-hallen vid Gränby Ishallar är en sådan skapelse.

Likaså så står det en miniishall vid Valsätra IP i dag, Fresh Air Arena. Ännu ett bevis på Gordons passion att ta isen till barnen. Den förening som verkar där i dag heter Uppsala Young Hockey Club och är det sista projektet som Gordon var med och startade inom ishockeyn. Vi var en femklöver som hittade en gemenskap i drivkraften att ge barn möjligheter att åka skridskor och spela ishockey i synnerhet. Att vi nu hastigt har mist en kamrat efter ett snart tjugoårigt nära samarbete, kan inte med ord beskrivas.

Gordon har alltid jobbat i bakgrunden med mottot att verka utan att synas. Det glädjer oss att han fick ta emot Svenska Ishockeyförbundets stipendium för att ha gjort ishockey tillgänglig för alla. Detta skedde i samband med en Ishockeylandskamp 2018,

Stor tacksamhet för Gordon från vännerna i Uppsala Young Hockey Club