Även om de ofta springer om varandra i stressen och knappt hinner ha möten ses familjen Landing bra mycket oftare än de flesta familjer.

– Att jobba så här ger oss förmånen att faktiskt ses, säger Anne Landing, företagets vd och mamma i familjen.

Den vanligaste reaktionen från omgivningen är där­emot: ”Det skulle jag aldrig klara av!” Förutom från en del tjejer som tycker det låter fantastiskt att få jobba med sin mamma.

– Och det är det också så klart. Vi trivs nog ovanligt bra tillsammans, säger Matilda, en av de två döttrarna.

LÄS MER: Familjen Triller: "Allt man gör, gör man liksom för oss"

En sak som förvirrar många är efternamnet. Landing, som i konditoriet Landings? Nej, de har inte någonting med varandra att göra – längre. Annes make Claes Landing, fjärde generationen i familjeföretaget, sålde Landings på 1980-talet. 20 år senare köpte han och Anne i stället Forsa hembageri, och senare även Güntherska.

Nu håller alltså femte generationen, fostrade in i matintresset och företagandet, på att ta över.

– Det sitter i ryggmärgen nu. Man har hållit på sedan man var liten. Först med disken, sen i butiken, sen bageriet … säger Viktoria.

– Ja, man har verkligen lärt sig mycket, och att vara mångsidig, säger Matilda.

Men att deras val får folk att haja till förstår de.

– I dag har vi ett ganska individualistiskt samhälle, och att ta över efter sina föräldrar är någonting många kan tycka är omodernt, säger Viktoria.

Matilda fyller i:

– För oss är det liksom kollektivet som är viktigare, och det är ovanligt.

LÄS MER: Familjen Carlson: "Vi tänker sällan lika, men det tror jag bara är positivt"

En viktig skillnad jämfört med när det var givet att ärva sitt yrke är såklart graden av frivillighet, det är svårt att tvinga in någon i ett familje­företag i dag. Ett av barnen Landing har till exempel stannat utanför verksamheten, och föräldrarna har uppmuntrat alla att göra sin egen grej. Både Matilda och Viktoria har testat annat – som att plugga, utbilda sig inom sång och satsa mer på idrott – men ändå bestämt sig för att ta över och fortsätta sina föräldrars arbete. Tills vidare, i alla fall.

– Ingen är oersättlig här, inte vi och inte ens mamma och pappa, säger Viktoria.

– Vill ingen ta över så säljer vi helt enkelt, det har vi alltid sagt, säger Anne.

Det är en slitig bransch familjen gett sig in i.

– Varenda en av oss har väldigt hög arbetsmoral och vi kan pusha oss mycket. Jag skulle aldrig kunna jobba så här enbart för pengarna, säger Viktoria.

Även fritiden präglas av en hel del jobb, särskilt av roliga saker som att diskutera nya recept.

– När det också är ens passion går ju jobb och fritid ihop, det går inte att undvika, säger Matilda.

Trots passionen kan man vissa slitiga dagar undra varför man egentligen ens håller på inom den här branschen, erkänner Anne.

– Men så i morse till exempel när jag kom in i caféet så var det så fullt och fint i diskarna, och då blir man bara så stolt och lycklig.