Här vill läsarna se ett nytt systembolag

Systembolaget vill öppna ytterligare en butik i Uppsala – och har vädjat om hjälp från medborgarna i jakten på en lokal.

Systembolaget vill öppna en ny butik Uppsala – och har i tidningen vädjat om hjälp från medborgarna i jakten på en lokal.

Systembolaget vill öppna en ny butik Uppsala – och har i tidningen vädjat om hjälp från medborgarna i jakten på en lokal.

Foto: TT/Facebook/Montage

Ekonomi2019-10-08 20:44

På UNT:s Facebooksida har intresset för att hjälpa till varit stort efter tidningens publicering. På tisdagskvällen hade över 200 användare svarat på frågan ”Var tycker du att det borde öppnas en ny systembolagsbutik?”.

De allra flesta önskar en ny butik i Luthagen, men även Gnista, Rosendal och Kungsängen nämns. Noterbart är att det fram till 2004 fanns ett Systembolag på Skolgatan i just Luthagen.

Systembolaget är tacksamma för alla förslagen.

”Oj vilken respons! Tusen tack för alla förslag. Vi kommer skicka förslagen till vår etableringsavdelning för vidare utveckling”, skriver företaget i en kommentar i UNT:s Facebooktråd.

I nuläget finns Uppsalas Systembolag i Bolandcity, på Dragarbrunnsgatan vid Svavagallerian, i Gränbystaden, i Stenhagens centrum, i Gottsunda centrum och i Kvarnengallerian nära Vaksala torg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!