Här är nya hyresgästen i Rådhuset

Rådhuset blir kontorshotell – det största av sitt slag i Uppsala. Det står klart sedan fastighetsägaren Castellum skrivit kontrakt med United Spaces.

Rådhuset blir ett kontorshotell – det största av sitt slag i Uppsala. Det står klart sedan fastighetsägaren Castellum skrivit kontrakt med United Spaces.

Rådhuset blir ett kontorshotell – det största av sitt slag i Uppsala. Det står klart sedan fastighetsägaren Castellum skrivit kontrakt med United Spaces.

Foto: Castellum

Ekonomi2019-11-28 20:00

Tidningen har tidigare berättat om att Castellum haft som ambition att bygga om stora delar av Rådhuset till kontor, men också att de haft förhoppningar om att fortsatt bedriva handel på bottenvåningen där Rådhuskompaniet tidigare hade verksamhet. 

Nu blir det inte riktigt så då coworkingspace-bolaget United Spaces i praktiken kommer att hyra hela huset på 2 600 kvadratmeter med plats för 400 personer.

Kvar i byggnaden kommer dock butikslokalen som klädföretaget Filippa K hyr att finnas. Dessutom hyr restaurangen Frenchi lokaler i huset. 

– Vi har fått anpassa oss efter verkligheten. Eftersom Rådhuset är kulturmärkt är det inte helt enkelt med skyltytor för butiker, utan då är det de här ytorna mot torget som Filippa K och Frenchi hyr som fungerar. Resterande delar fungerar bättre för coworking, säger Robert Ahlstedt, tf. affärsområdeschef för Castellum i Uppsala.

United Spaces, som ägs av Castellum, är sedan tidigare etablerade i Stockholm, Göteborg, Malmö och på Arlanda flygplats.

– Vi har tittat på Uppsala länge. Det beror på att vi tycker att Uppsala är en expansiv kommun och att det finns synergier mellan Uppsala och Stockholm då många pendlar, säger United Spaces vd Yvonne Sörensen Björud.

Centralt i Uppsala finns redan bland annat Base 10, Skolgatan 6 och Trakoja som också erbjuder coworking.

Inflyttning för United Spaces väntas ske i november nästa år.

Karta: Rådhuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!