Marknaden för bostadsrätter har varit ganska ljum i Uppsala det senaste året. Men fortfarande görs det affärer som sticker ut. Nyligen såldes en etta på 35 kvadratmeter för 3,6 miljoner kronor, vilket innebär ett kvadratmeterpris på drygt 102 850 kronor. Lägenheten ligger i Vasahuset i Luthagen. Om det är en rekordnoteringen eller inte är oklart, men utan tvekan rör det sig om ett av de högsta priserna för en etta i Uppsala.

Den uppmätta boytan är 35 kvadratmeter, men lägenheten har även 30 kvadratmeter biyta eftersom lägenheten är byggd med ett loft.

Damir Bicharov på mäklarföretaget Notar förmedlade affären.

Hur känns det att förmedla en sådan affär?

– Varje bostadsaffär är unik, det är oerhört viktigt för mig att leverera ett högt resultat oavsett var bostaden är belägen eller vilket skick den är i! Just denna gång råkade det vara en väldigt unik bostad som jag fick förtroende att förmedla, vilket så klart känns extra roligt! Men för mig är det absolut viktigaste att både köpare och säljare känner sig som vinnare i en bostadsaffär, svarar Damir Bicharov.

Lägenheten når dock inte upp till toppnoteringen för en etta när det gäller kvadratmeterpriset. För ett par år sedan såldes en etta på Götgatan där kvadratmeterpriset hamnade på 121 622 kronor. Lägenheten var på 11,1 kvadratmeter och såldes för 1 350 000 kronor.
Genomsnittspriset för en etta i Uppsala var under förra året 1 730 000 kronor och 48 700 kronor per kvadratmeter.