Sedan tidigare är det känt att trion Ante Björkebaum, Andreas Eriksson och Niklas Busch Thor slutar med fotbollen. Klart är även att Diego Montiel, Johan Andersson och Josh Wicks lämnar Sirius. Nu ansluter försvarsduon Gustav Thörn (född 1997) och Jakob Bergman (född 1996) till den skaran.

Den senare hade tränaren Kim Bergstrand gärna sett en fortsättning med.

– Bergman tog det här beslutet i maj eller juni att han ville gå vidare. Det är jättetråkigt, men det är väl konkurrenssituationen som har gjort att han behöver speltid. Och det har visat sig att han behövde det och utvecklades när han var på lån till Nyköping (sex matcher under hösten, reds anm.) där han gjorde det jättebra, säger Bergstrand.

Ni hade velat förlänga med honom?

– Ja det hade vi, men vi får ha respekt för hans beslut.

Gustav Thörn har hela den här säsongen varit utlånad till division I-laget Sandvikens IF.

– Han har mått bra av att spela i Sandviken, och det är samma sak där att han kommer nog att utvecklas ännu mer om han får spela kontinuerligt och det kan inte vi garantera här. Vi behöver spelare som levererar här och nu, säger Kim Bergstrand.

Blir han kvar där?

– Det vet jag inte, men Gustav tror jag är intresserad av att vara kvar i Sandviken och få en bra tränare i Pelle Olsson och en bra miljö.

Med Johan Andersson är de nu tre spelare med förflutet i Sirius juniorverksamhet som lämnar klubben. Nu öppnar Kim Bergstrand för att Sherko Faiqi, Linus Nygren, Oskar Nilsson och Isak Bråholm, som har gått samma väg och har varit med en del under säsongen, kan komma att fylla deras platser till nästa års trupp.

– Ja, så är det. Vi vill alltid ha unga spelare med. Det är stor chans att det blir så, men det kommer vi att presentera då om det blir klart, säger Bergstrand.

När kommer ni presentera ert första nyförvärv till nästa säsong?

– Det har jag ingen aning om, och det vet man aldrig. Men just nu är det inte aktuellt med något nytt. I första hand handlar det om att förlänga med spelare, fortsätter Bergstrand som har Alexander Nilsson, Ian Sirelius, Kim Skoglund och Moses Ogb kvar med utgående kontrakt.