Han och backkollegan Robin Nilsberth känner varandra väl. De spelade tillsammans i Dalen innan de gick skilda vägar. Stenmark flyttade till Warberg och blev kvar i fyra år. Med nedflyttning till allsvenskan var det naturligt för 25-åringen att röra på sig. Det blev Uppsala och en återförening med Nilsberth. Stenmark stortrivs.

– Det känns jättebra och jag trivs i min omgivning. Vi har hittat en kemi oss fem emellan i min formation och jag och Robin känner varandra sedan lång tid, säger han.

Andra nyförvärv som Tobias Gustafsson och Valdemar Ahlroth har kanske hörts mer då de levererat en del mål. För en defensiv back blir det inte lika ofta de stora rubrikerna. Men de som sett Storvretas matcher har även sett hur bra Stenmark varit. Det är ofta han som städar upp längst bak i en i övrig offensiv femma.

– Det ter sig naturligt. Robin har varit en poängspelare och har fler offensiva hot. Jag trivs bra med det fysiska och att vara smart i positionsspelet, säger Stenmark.

Och så sent som i onsdags blev han matchens lirare i mötet mellan Sveriges just nu två bästa lag, Storvreta och Falun – inför ögonen på förbundskaptenen Mikael Hill.

– Jag förväntar mig att han har väldigt bra koll på alla matcher men just nu känner jag att jag har stämmet och det var kul att han tog sig dit, säger Stenmark.

Stenmark, som har två landskamper på kontot, vill göra många av sina lagkompisar i Storvreta sällskap även i blågult.

– Jag vill tillbaka till landslaget, säger han utan att tveka.

– Jag hade sju åtta uttagningar i rad som gav två landskamper. Jag var bland annat reserv på hemmaplan till VM 2012 men sen kom skador i baksida lår och jag bröt foten. Jag fick chansen igen på ett läger när jag var på väg tillbaka men jag hade långtifrån rätt självförtroende just då, säger han.

Under lördagen åker Storvreta till västkusten och Mölnlycke för att möta Pixbo. Just Pixbo var tillsammans med Helsingborg det närmaste ett rivalmöte Stenmark kom under åren i Warberg.

– Men det där dog ut lite grann allt eftersom. Vi kämpade överlevnad men det gjorde inte de. Men det är inte det lag jag unnar framgång.

Stenmark är inte helt nöjd med lagets start trots att Storvreta är tvåa i tabellen.

– Det är så svårt att ta på. Det finns så mycket kvalitet och vi ska bara få det att kugga i. Fortsätter vi bara jobba på som vi ska kommer det till slut att hamna rätt.