UNT kunde under tisdagseftermiddagen avslöja att Alexander Rudd åkt fast för rattfylla och under fem dagar hemlighållit det för Storvreta IBK.

– Både Stefan Forsman (tränaren) och Kim Knudsen (klubbchefen) var helt ovetande om det här och det här var totalt okänt för oss i styrelsen också, säger Storvretas mångårige styrelseledamot Kent Mattsson.

– Vi vet ingenting i det här läget, annat än det som har stått i UNT. Det är bedrövligt och som om inte alla andra problem var tillräckliga. Det är en tragik i det här för honom som individ, han är fortfarande en ung man.

Kent Mattsson berättar att styrelsen ännu inte bestämt vilka åtgärder de kommer att vidta mot Alexander Rudd.

– Vi har ett planerat styrelsemöte på torsdag och det här blir givetvis en tidig fråga att ta upp. Det är tragiskt att det ska behöva hända över huvud taget och det är ingenting som föreningen givetvis står bakom i någon form. Det här är inte acceptabelt. Alkohol och idrott hör inte ihop, säger Kent Mattsson.

En direkt konsekvens av händelsen är att det kan handla om ett kontraktsbrott i Storvreta IBK.

– Det ska finnas former i de kontrakt vi skriver med spelarna, men det är ingenting jag sitter med på rak arm, säger Kent Mattsson.