När Alexander Rudd värvades av Storvreta från Falun för tre år sedan blev det minst sagt den säsongens mest uppmärksammade övergång.

Det var många heta känslor inblandade från alla parter.

Nu är Rudds treårskontrakt på väg att löpa ut och spekulationerna har varit stora kring en av Storvretas största stjärnor. Det har talats om en flytt tillbaka till Falun och kanske framförallt om spel utomlands.

Nu kommer han med ett glasklart besked:

– Jag har pratat med klubbar i Finland, Tjeckien och Schweiz men något spel utomlands blir det inte, säger Rudd samtidigt som han ler en smula, förmodligen beroende på att hans innebandyframtid diskuteras så intensivt mest hela tiden.

– Ska man tro alla rykten så har jag varit klar för många klubbar sedan i december, inte bara Falun. En av anledningarna till att många tror att jag spela för Falun är nog att Storvreta trodde att det var nära, säger Rudd.

Men något kontrakt med Falun är inte påskrivet.

Faktum är att en leende Alexander Rudd var på plats i Ifu Arena när Storvreta presenterade sitt första nyförvärv (Filip Stenmark) under torsdagen. Han skämtade och var på ett strålande humör – och det såg inte ut som om det var en spelare som just meddelat att han ska lämna Uppsala.

På en rak fråga om framtiden säger han i stället:

– Nu skulle jag vilja säga att Storvreta ligger närmast.

När Alexander Rudd lämnar Ifu Arena frågar UNT, lite skämtsamt, om nästa pressträff kommer att handla om honom (och en kontraktsförlängning med Storvreta) skrattar han och säger:

– Nej, det blir när jag har skrivit på för Sirius!