Albin Sjögren älskar att göra mål. Nyförvärvet Valdemar Ahlroth också. Och när de som nu hittat kemin rejält tillsammans ramlar bollarna in i en strid ström för forwardsspelarna i Storvretas förstafemma.

– Vi trivs jättebra ihop, det är skitkul att han har kommit hit, säger Sjögren om nyförvärvet från Växjö.

Som de flesta säkert minns klippte Ahlroth in ett hattrick borta mot Dalen i lördags. Hemma mot AIK i IFU Arena ville inte Sjögren vara sämre. Hans tredje för kvällen spikade slutresultatet till tvåsiffrigt, 10–3 med 16 sekunder kvar att spela.

Framspelare? Ahlroth så klart!

– Förra säsongen fick jag spela med så många olika, nu funkar det jättebra, säger Sjögren.

Ahlroth gjorde ett eget mål och spelade fram till tre övriga.

Storvretatränaren Stefan Forsman gillar vad han ser i samarbetet.

– De hittar varandra jättebra.

Såg ni tidigt att de skulle passa ihop?

– Nja, vi hade väl tur med det. Men vi behövde få lite lugn och balans. Och vi hade haft Ahlroth under lupp ett tag, säger han om värvningen.

Storvreta var bättre än gästerna AIK i princip allt den här kvällen. Det var visserligen bara 2–0 vid den första periodvilan, men sedan tryckte hemmalaget gasen i botten i den andra och fick målmässig utdelning fram till hela 7–2 efter 40 minuter spel.

– Ändå tycker jag att vi spelade sämre då, den andra perioden var flängig, säger Forsman som inte vill dra för stora växlar av storsegern.

– Det finns mer att plocka hos oss och man ska vara försiktig med lovorden. Men det som är så bra är att vi jobbar väldigt hårt.

Tremålsskytt Sjögren var aningen mer nöjd. Både över den egna prestationen men också att man vann stort.

– Ett hattrick är ändå ett hattrick. Dessutom mot AIK där jag har många kompisar. Det var skönt att få göra tvåsiffrigt och krossa dem.

Plötsligt är Storvreta tvåa i serien, två poäng bakom ledande Falun. Samma Falun som kommer till Uppsala på onsdag. Men däremellan är det ett derby på lördag mot Sirius för Storvreta.

– Sirius är ett bättre lag än AIK, men jobbar som vi i dag och ännu mer noggrant kommer vi att ta den matchen också, säger Sjögren, som utsågs till matchens lirare.