Storvretaförlust – trots tremålsledning

En tremålsledning inför den sista perioden räckte inte för Storvreta borta mot Linköping. Det blev ändå förlust, efter straffar. "Synd att vi inte kan stänga matchen", säger Albin Sjögren.

Storvretas Rasmus Sundstedt i duell med LinköpingsJesper Alm. Den sistnämnde gjorde två mål när hemmalaget vände och vann.

Innebandy2019-12-01 19:58

Viktor Klintsten var en av Storvretas bästa spelare. Målvakten fick inte mängder av skott på sig men många av lägena var svåra. Men överlag såg Storvretas hela försvarsspel stabilt ut. I 40 minuter. Sedan small det i baken gång på gång. Linköping gjorde fyra mål på en kvart i slutperioden.

– Det kändes ganska kontrollerat efter två perioder. Vi hade inte så mycket anfallsspel som vi vill men samtidigt behöver vi inte spela så snyggt på bortaplan, säger Albin Sjögren.

0–3 blev 2–3 efter åtta minuters spel i den sista perioden. Plötsligt var det match på allvar. Då svarade Storvreta och Albin Sjögren med att sätta 2–4 bara dryga minuten senare. Men det räckte alltså inte heller för att vinna matchen. Med drygt tre minuter kvar att var hemmalaget i kapp.

Efter en mållös förlängning misslyckades både Alexander Rudd och Robin Nilsberth att göra mål i straffläggning. Simon Palmén avgjorde för hemmalaget.

Hur stor missräkning är det här?

– Jag vet inte. Det som är starkt är att vi fortfarande inte har förlorat under ordinarie tid, säger Sjögren.

Matchfakta

Linköping–Storvreta 5–4 e str

Superligan

(0–1, 0–2, 4–1, 0–0, 1–0) Målen: 0–1 (3.32) Robin Nilsberth, 0–2 (26.04) Hampus Ahrén, 0–3 (33.02) Michael Jansson, 1–3 (41.21) Matej Jendrisak, 2–3 (48.11) Jesper Alm, 2–4 (49.28) Albin Sjögren, 3–4 (55.07) Alm, 4–4 (56.50 Jendrisak, 5–4 (65.00) Simon Palmén, avgörande straff. Publik: 953