Imponerar på förbundskaptenen

Målskytt och matchens bäste Storvretaspelare. Hampus Ahrén kunde trots förlusten även glädja sig åt värmande ord från förbundskaptenen.

Storvretas Hampus Ahrén utsågs till matchens bäste spelare i Uppsalalaget borta mot Linköping.

Storvretas Hampus Ahrén utsågs till matchens bäste spelare i Uppsalalaget borta mot Linköping.

Foto: Adam Troy

Innebandy2019-12-01 20:36

19-årige Hampus Ahrén gör sin första säsong i superligan och har imponerat. Tidigare under säsongen fick han till och med debutera i a-landslaget under en fyrnationersturnering. Förbundskapten Mikael Hill såg matchen Linköping-Storvreta berättar för UNT att Ahrén kan få fler chanser i blågult.

– Högst sannolikt. Hur mycket och när får vi se men han spelar så moget och fysiken är ett jätteplus, säger Hill om centern.

– Han blev inkastad i elden direkt och fick spela ytterforward mot Schweiz i första matchen och det kändes lite taskigt men sedan fick han vara center mot Finland och det är ett test som heter duga. Han fick en tuff inledning men sedan gjorde han det bra, säger Hill om Ahréns debut.

Inför ögonen på förbundskaptenen gjorde Ahrén ett snyggt mål mot Linköping. Bollen satt högt och betydde 2–0 till Storvreta. Ahrén blir glad av att höra att han fått beröm av Hill.

– Det är roligt att höra. Det var jättekul att vara med (i landslaget) och det är roligt att Micke testar yngre. Det har ju inte gått som det ska i de senaste VM:n så det behövs väl göras nåt.

Är du nöjd med säsongen?

– Jag är inte nöjd. Jag tycker att jag har mer att ge.

Och nöjd var han såklart inte heller med förlusten efter straffar trots en tremålsledning inför den sista perioden.

– Det kändes orutinerat. Men Linköping gjorde det bra och grisade till sig tre mål i slutet. Det var en jämn match och till slut vann de.

Ahrén har nu gjort fem mål och åtta assist under säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!