Det var i början av november som Alexander Rudd ertappades av polis med att köra bil med alkohol i kroppen. Storvreta stängde omgående av sin landslagsspelare från spel och satte igång ett stöd- och åtgärdsprogram com centern var tvungen att genomgå. Så har också skett och nu har Storvreta IBK:a styrelse lämnat klartecken att Rudd får börja träna med laget igen.

– Vi har sagt så här att under förutsättning att Alexander följer sina åtaganden i åtgärdsprogrammet och att saker går i rätt riktning ser vi inga hinder för att han börjar träna igen, säger Kent Mattsson i Storvretas styrelse.

Och er uppfattning är att han sköter sina åtaganden?

– Ja, det är det. Känner bara vi trygghet, och den sportsliga ledningen känner trygghet, för det finns det inga hinder.

– Vi vill se honom på planen, det är ju en gudabenådad innebandyspelare, fortsätter Mattsson.

För Alexander Rudd var beskedet välkommet. Han gjorde sitt första innebandypass med laget under tisdagen. När UNT når Rudd på onsdagen står det fys på schemat.

– Det är riktigt kul! Jag har varit rejält spelsugen, säger han.

Och under avstägningen har han inte legat på latsidan.

– Jag har ju tränat på egen hand och sprungit fem pass i veckan för att hålla igång.

Han lovar att han ska hålla sin del i överenskommelsen när det gäller åtgärdsprogrammet.

Hur ser du på händelsen med lite distans?

– Att det var jäkligt klantigt och slarvigt. Jag har lärt mig nåt för livet och tänker på att det kunde ha gått mycket värre. Det är skamfyllt.

Nu säger han att han försöker lägga det som hänt bakom sig och se framåt.

Storvreta spelade senast match i lördags borta mot Örebro och har sedan den matchen ett tio dagar långt matchuppehåll. Nästa match är inte förrän på tisdag hemma mot Dalen. Alexander Rudd ser det inte som en omöjlighet, för egen del, att kunna vara med då i någon form.

– Nu får jag en hård vecka av träning och sedan får vi se om jag är med på tisdag eller ej. Det är inte jag som tar det beslutet, säger han.

När Rudd kan vara tillbaka i laguppställningen är dock oklart enligt tränaren Stefan Forsman. I slutet av veckan ska man ha en sittning med Rudd och lägga upp en plan för framtiden.

– Jag skulle säga att det är en bit bort, men jag har inte funderat i de banorna än. Vi ska sätta oss ned med honom, säger Forsman.

En bit bort, är det nästa år?

– Jag låter det vara osagt, vi har inte satt oss in i det än.

Hur såg han ut på träningen?

– Han har inte spelat på länge så han måste skaffa sig rytm och vana igen. Det blir lite kantigt och han måste acklimatisera sig, jobba med de korta intervallerna, bollkontroll, fart och fläkt. Det tar sin tid särskilt eftersom han hade en hattig försäsong, då blir det ännu svårare, säger Forsman.